Jump to content

Halvalven

Moderator
 • Content Count

  503
 • Joined

 • Last visited

About Halvalven

 • Rank
  500+
 • Birthday 11/02/1983

Profile Information

 • Ort:
  Göteborg
 • Intressen
  Spel i alla former utom Magic och V75

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kommer det vara möjligt att komma till kansliet för "häng"? Bara sitta ner och spela lite brädspel utan att betala hyra? Låter lite exklusivt om man inte kan nyttja kansliet på detta vis. Vilka bidrag söks externt för detta? Jag vet att kommunen i vissa lägen betalar både delar av lokalhyran och lön för kanslipersonal, värt att kolla upp? Eller kommer det ens vara bemannat?
 2. Låter som ett bra lag! Ser fram emot ett starkt år i Väst, keep up the good work!
 3. Jag saknar forumsspel just nu, och Shadowrun är min favoritsetting. Petar gärna in ett par karaktärer och ger det här en sportslig chans! (Orkar inte ge mig in i de tyngre scenariona på spelets officiella forum). Men vänta. 2411? WTF? Är det inte 2070-talet vi skall vara på?
 4. Halvalven

  Rollspelsmusik

  Shadowrun: Galaxy 2 Galaxy (med låtar som heter "Astral Apache" och "Return of the Dragons" kan det ju inte bli annat än bra!) Synthjazz, typ. "Transition" är den låt som spinner i bakgrunden i lugnare scener.
 5. Vissa karvar grunda linjer i skumplasten innan de latexerar, och gör de linjerna mörkare än resten för att likna ådring. Vi blandar bara en lite mer ojämn brun färg (vi har till och med experimenterat med att ha kanel i latexen, så luktade det gott också) för trädelarna.
 6. Vill man att yxorna skall hålla för mer än nåt enstaka lajv funkar det inte att bara skära ut den som när man gör ett svärd... Tro mig, vi i Rauts Kämpar har nått våra kunskaper genom trial-and-a-lot-of-error... *flin* När min förening gjort yxor har vi använt rörisolering till handtagen, det funkar väldigt bra och blir lagom tjockt. Man får givetvis skära bort en sektion av rörisoleringen så att den blir tight runt stommen (och tejpa runt medan limmet härdar). Vad som är svårast är att yxhuvudena har för lätt att lossna från resten. Vi har experimenterat med att tejpa, limma och till och med sy fast skumgummit i stommarna, så nu har vi yxor som inte går sönder i första taget även om vi fortfarande bygger en ny "generation" vartannat år ungefär. Man har ett betydligt högre slitage på yxor än på svärd både i strid och när man bara bär runt på dem. I vår senaste lösning har vi "vikt" yxhuvudet runt stommen och limmat i flera omgångar (rugga upp stommen med sandpapper för att få limmet att fästa bäst). För att få stadga i bladet rekommenderas en kärna av plast (typ glasskartong) i mitten på bladet. Sedan har vi använt dubbelhäftande tejp mellan skumplastlagren och sytt genom både skumplast, tejp och glasskartong. Jag skall se om jag kan hitta någon dokumentation från förra bygget, annars blir det säkert en ny variant nästa år... *flin*
 7. Jag trodde att varje distrikt fick skicka två man till RM på förbundets bekostnad? Kanske är gamla regler? Hur som helst - det är fortfarande bra att rösta på våra förtroendevalda så att de får rösträtt på Riksmötet och kan göra ännu mer nytta för oss!
 8. Skräck kan dra fördel av antingen okunskap om en miljö, eller kunskap om samma miljö som ställs på ända (Vad menar du med att Rockbaren ägs av vampyrer?!). Har utforskat min hemstad i flera spel, både i ironiska och humoristiska sammanhang och i mer seriösa scenarion och kampanjer. Postapokalyps i miljöer spelarna känner igen kan bli grymt effektfullt, tänk bara på Apornas Planet - först när Frihetsgudinnan sticker fram ur sanden kan man känna igen sig och slås av den fulla vidden av det som hänt. Men det är ju ett stilgrepp som passar sig allra bäst just som slutkläm, något man förstärker en uppbyggd stämning med (eller använder för att ge stämningen en ny dimension). Sedan skall jag inte sticka under stol med att jag verkligen gillar Mutant-känslan också, där städerna är både bekanta och helt oigenkänneliga på samma gång.
 9. Måste verkligen rekommendera kampanjen "Scales of War" som finns för nedladdning på Dragon Insider. Är dock inte säker på om man måste köpa tillgång till sidan för att kunna ladda ner den eller om den ligger som fritt material. Hur som helst är det värt att prova Dragon Insider åtminstone ett tag, eftersom verktygen där (främst Character Builder) är oändligt bra!
 10. Är inte Panduros formgummi tjockare i konsistensen också? Det vill säga: inte lika lätt att lägga i tunna lager på sina vapen. Butiker som säljer teatersmink brukar också ha flytande latex, eller åtminstone ha möjlighet att beställa in det.
 11. Ibland är det ett bättre val att starta nya trådar för att diskutera saker utan att blanda ihop dem med trådens tidigare innehåll. Tråd låst
 12. Gillar upplägget! Changeling handlar i mina ögon mycket om att man aldrig vet vem man egentligen skall lita på, att det aldrig är den man tror först som är den som är skurken... Och om dina spelare tror att Vinterkungen är onding - desto häftigare ögonöppnare när de inser att så inte är fallet! Jag ser möjligheten att bygga upp en jättelik show-off mellan vinter och sommar/höst, där samtliga tre monarker biter i gräset till förmån för Vårdrottningen som då får utrymme att fritt mata sin keeper med bortbytingar från de andra hoven... Och ett litet tips: Använd "Snåret" istället för "Häcken". Vi gjorde den ändringen efter ett sällsynt underhållande citat... "Vad säger ni? Har ni kört upp två bilar i min häck!?"
 13. Vill uppmuntra till att skapa nya trådar i ämnet istället för att stanna i den här tråden. /Mod
 14. Och eftersom den här tråden handlar om kallelsen föreslår jag att man antingen skapar en ny tråd eller släpper ämnet. Inga fler kommentarer som inte rör själva kallelsen i den här tråden, tack.
×
×
 • Create New...