Jump to content

Lexelius

Medlem
 • Content count

  132
 • Joined

 • Last visited

About Lexelius

 • Rank
  100+

Profile Information

 • Ort:
  Holmsund
 1. Snöcon

  Självklart behövs det någon eller några som tar på sig (det otacksamma) huvudansvaret för konventet för att det ens ska bli något konvent men för att det ska bli ett bra konvent så räcker inte det (generellt sett -- ingen behöver gå i försvarsposition för Snökon :wink: ). Jag tror att man måste välja om konventet ska vara en "spelhelg med inslag av improvisation" eller ett "välorganiserat event med många betalande besökare". Båda alternativen kan fortfarande vara ok men jag tror att det är svårt att kombinera dem. Dvs så länge konvent präglas av godtycklighet och fritt fram för alla arrangörer så kommer inte konventen att locka besökare eller gå med vinst (fula ord, jag vet, men det bör alltid vara målsättningen).
 2. Snöcon

  Snökon skulle nog behöva en rejäl omstart. Bättre upplägg. Det behövs fler involverade, tex föreningar eller butiker, som kan ta ansvar och hjälpa till. Ta hjälp av de som kan sin grej istället för att arrangera sånt som "borde finnas med" men som ingen kan något om. Sen kanske det finns alternativ till januari. Att Snökon alltid varit i januari är inte skäl nog att alla framtida Umeåkonvent måste ligga i just januari. Varför inte gå ihop med Sävcon så kanske vi kan få ett konvent som både är välorganiserat och som går av stapeln i en ort dit folk orkar ta sig. Att samköra med Fanatic vore nog också bra men jag tror inte att Fanatic är i behov av draghjälp från ett rollspelskonvent i nuläget. Sen har Umeå minst tre spelbutiker och minst ett spelförlag som i alla fall på pappret borde vara intresserade av att visa upp sig så det vore konstigt om det inte gick att få med dem. Bättre arrangemang. Det ska finnas en anledning att komma till Umeå från i alla fall halva Norrland och kanske Stockholm. Ge plats åt de "stora" rollspelen som många spelar men se även till att släppa in indiespel (som komplement). Gulla extra med spelledarna så att folk som kan spelleda (och som kan reglerna!) spelleder. Satsa på kort- och figurspel som drar spelare. Åter, små obskyra spel är ok så länge det finns "dragplåster" i salen intill. Rimlig avgift. Det ska vara värt att betala ett par hundralappar och ägna sig åt spelande under en helg. Se över bidragsmöjligheter och hur lokalhyran kan reduceras (färre dagar?) men se framförallt till att optimera arrangemangen! Se till att det går att fylla hela konventet med aktiviteter (inte bara rollspel) så att det känns motiverat att pynta full anmälningsavgift.
 3. Det är dags för Umeå Figurspelskonvent 2010. I år har vi utökat till två speldagar och vi håller till på Collector's Point i Umeå. Arrangemang Sön 31 okt kl 12-14 Star Wars Miniatures Scenario (100 p) Sön 31 okt kl 14-18 Star Wars Minaitures Tournament (150 p) Mån 1 nov kl 15-17 HeroClix Scenario (200 p) Mån 1 nov kl 17-21 HeroClix Tournament (300 p) Anmälan på plats. Avgift 50 kr (för hela konventet, oavsett hur mycket man spelar). Bra priser. Mer info finns på hemsidan.
 4. spelande

  Beror lite på vad du vill spela men det spelas Magic och Yu-Gi-Oh! regelbundet på Collector's Point. Det förekommer även oregelbundet spelande där av figurspel som HeroClix och Star Wars Miniatures. 31 okt och 1 nov blir det en ny upplaga av Umeå Figurspelskonvent med turneringar i HeroClix och Star Wars Miniatures. Mer info kommer senare.
 5. Bumpar tråden med två böcker till (gamla) Blood Bowl. Blood Bowl Star Players (1989). Hård pärm, bra skick, 12 av 48 Star Player Cards ingår. Blood Bowl Companion (1990). Hård pärm, bra skick, 22 av 22 Star Player Cards plus counters ingår. Det vita som syns på framsidan är prislappen (kan säkert tas bort utan att boken skadas). Se första posten för kontaktuppgifter och det finstilta.
 6. Följande böcker är till salu: 1. Warhammer Armies The Empire (1996) 2. Warhammer Armies The Empire (2000) 3. Kislev (White Dwarf bilaga) (2003) 4. Warhammer Armies Bretonnia (2003) 5. Warhammer Armies High Elves (1993) 6. Warhammer Armies High Elves (1997) 7. Warhammer Armies High Elves (2002) 8. Warhammer Armies Storm of Chaos (2004) 9. Warhammer Armies Hordes of Chaos (2002) 10. Warhammer Armies Beasts of Chaos (2003) 11. Warhammer Armies Dwarfs (1993) 12. Warhammer Realms Lustria (2004) 13. Warhammer Armies Undead (1994) 14. Warhammer Armies Vampire Counts (2001) 15. Circle of Blood (endast häftet) (1997) 16. Warhammer Armies Orcs & Goblins (2000) 17. Warhammer Rulebook (1996) 18. Warhammer Hardback Rulebook (2000) 19. Warhammer Annual 2002 (2001) 20. Warhammer The General's Compandium (2003) [ej på bild] Idol of Gork (endast häftet) (1997) Skicka e-post (peter.lexelius/snabela/knet.se) om du är intresserad av något så kan vi diskutera pris. Jag svarar gärna på frågor om skick och kan även ordna fram fler foton på böckerna om det behövs. Köparen betalar portot och jag postar efter att pengarna finns inne på mitt konto. Om du bor i Umeå så kan vi kanske ses IRL så slipper böckerna postas. Jag kan även tänka mig att byta mot något av följande: - Warhammer Armies High Elves (2007). - Warhammer 40,000 5th Edition Rulebook (häfte på 112 sidor) från startboxen Assault on Black Reach. Vid en bytesaffär står respektive part för porto. Jag postar efter att jag har mottagit eventuella böcker (dvs du postar först).
 7. Årsmöteshandlingar 2010

  Styrelsen har vårt förtroende så vi anser att det räcker med rättelsen i protokollet. Någon ytterligare kommentar från föreningen behövs nog inte.
 8. ÖNs Årsmöte

  Ok. Vi fick kallelsen (brevet) i januari. Mitt misstag. :oops: Tråkigt att tryckeriet ställde till det för er. Foldern är utformad som en inbjudan och vi är antagligen inte de enda som uppfattat det som att foldern borde ha kommit tidigare (men nu har vi fått en förklaring). Jag kan inte närvara men jag hoppas att någon annan i vår förening kan åka till årsmötet.
 9. Årsmöteshandlingar 2010

  Vi fick veta att det skulle ske ändringar, vi fick aldrig veta vilka ändringarna var. Jo det blev väl en fetmiss någonstans men det är inte mycket att göra åt det nu eftersom vi för tillfället ändå inte har möjlighet att göra något åt projektet. Visst förstår vi att saker kan gå fel och att det är sådant som inträffar ibland men det får samtidigt en att tveka till att skicka in nya projektansökningar då risken finns att det ställer till mer problem än det hjälper. Sen tycker vi att formuleringen i årsmöteshandlingarna är olycklig eftersom det inte var föreningen som lät bli att genomföra projektet. Om det har blivit en fetmiss så är det så klart styrelsen som ska ta på sig det.
 10. Årsmöteshandlingar 2010

  En kommentar till årsmöteshandlingarna. På sidan 6 (längst upp) står: "Föreningen Dejarik fick 2500 kr till Figurspelande Flickor, men valde att inte hämta ut pengarna." Jag är med i föreningen Dejarik och skrev ansökan om Figurspelande Flickor (projekt för att uppmuntra flickor till att spela figurspel). Vi fick veta att projektet beviljats stöd men vi fick aldrig någon information om vare sig beviljat belopp eller motprestation. Då vi, trots mailande till styrelsen, inte hade fått någon ytterligare information vid tidpunkten för projektets genomförande (datum för projektet stod i ansökan) så fick vi lägga ned projektet i sista stund. Så det var inte frågan om att vi "valde att inte hämta ut pengarna". Vi fick aldrig veta att vi hade några pengar att hämta ut.
 11. ÖNs Årsmöte

  Vår förening fick en skriftlig inbjudan till årsmötet den 8 februari, dvs en dag efter att man ska ha anmält sig till årsmötet och en veckan efter att motioner ska ha skickats in. Det är inte ok. Nu fanns nog informationen på nätet i tid men poängen med snigelpostad information går liksom förlorad om den ändå kommer för sent.
 12. Vilka konvent finns i Sverige idag?

  Umeå Figurspelskonvent (2009-10-25) till listan!
 13. Årsmöte

  Årsmötet ska vara på en ort med många medlemmar. Att mötet hålls i Skellefteå (lika långt till alla?) är väl bra för styrelsen och andra som måste dit men för medlemmen på gatan är det nog inget alternativ som lockar. Jag skulle då aldrig ta en buss till Skellefteå över dagen bara för att vara med på ett möte.
 14. Figurspel i Umeå

  Ett par foton från den lyckade tillställningen: Förhoppningen är att vi ska få med fler figurspel nästa gång.
 15. Förslag till ny styrelse Sverok ÖN

  Borde inte förslaget gå via valberedningen istället för att postas här? :?
×