Jump to content

Martin Lexmark

Medlem
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Martin Lexmark


 1. Lägger ut en intressekoll på en cool bultpistol Hilti DX 450 som jag säljer som rekvisita till lajv eller cosplay etc, kanske till Battlestar Galactica-event? Den inger en asgrym postapokalyptisk känsla. Återskapa din egen armé av Hilti-krigare!

  Jag tror inte den är brukbar som bultpistol så den ska vara helt ofarlig att handskas med men ser riktigt ruggig ut i rätt kontext. Jag har använt den på flera maskerader med undergångstema och gjort total succé. Den ser ut som ett tungt vapen från framtiden med stor eldverkan samtidigt som den har en vacker sliten yta som om den varit på slagfältet i flera år.

  Den finns i Malmö men kan skickas. Originallåda (som man skulle kunna göra en sköld av) ingår med lite verktyg och tillbehör mm. Kontakta mig här på forumet med förslag på pris vid intresse! Mvh /Martin

  DSC_1119 25.jpg

  DSC_1120 25.jpg


 2. På 2003-07-17 på 02:18, Demo säger:

  Om du ska sälja/Köpa Airsoft vapen så finns

  det andra forum som har bättre koll på åldrarna..

  (Detta forum kan ej försäkra sig att inte minderåriga

  köper Soft Air Guns via annons från detta forum)

  Enligt svensk lag så får ej folk under 18 köpa eller innehava

  Soft Air Guns..

  Sälj ist på dessa forum..

  http://www.airsoftsverige.com/

  Läs mer om lagarna gällande projektilvapen på

  Åldersgränser

  Airsoftvapen jämställs juridiskt sätt med luftgevär. Åldersgränsen för att äga ett airsoftvapen är därför i Sverige 18 år. Det är inte tillåtet att låna ut ett airsoftvapen om det kan antas att låntagaren kommer att missbruka vapnet eller om låntagaren är under 18 år. Lagen om att man med övervakare får bruka vapen under 18 års ålder är inte applicerbar på airsoft, men dock laglig när man avser en kontrollerad situation på en målskyttebana, inte simulerade strider i terräng.

  Drivgaser

  I 2 kap. 1 § 2 stycket Vapenlagen (1996:67) kan man läsa att:

  ”Tillstånd krävs inte för den som har fyllt arton år, om vapnet är ett kolsyre-, luft- eller fjädervapen som är avsett för målskjutning eller ett harpunvapen och om det har en begränsad effekt i förhållande till andra jämförliga skjutvapen (effektbegränsade vapen).„

  Detta innebär att endast airsoftvapen som drivs av luft eller kolsyra är licensfria att inneha. Vapen med annat drivmedel kräver följaktligen licens vilket ej kan ges för airsoft.

  Effektbegränsning

  När det gäller den begränsade effekten kan man i 1 kap. 2 § Vapenförordningen (1996:70)https://lagen.nu/1996:70#K1P2 läsa:

  ”Ett kolsyre-, luft- eller fjädervapen skall anses ha sådan begränsad effekt som avses i 2 kap. 1 § vapenlagen (1996:67) om en projektil från vapnet fyra meter från pipans mynning har en anslagsenergi som är mindre än 10 joule.

  Ett hel- eller halvautomatiskt kolsyre-, luft- eller fjädervapen skall anses ha sådan begränsad effekt om en projektil från vapnet fyra meter från pipans mynning har en anslagsenergi som är mindre än 3 joule.

  Tack för mig.

  MvH/Demo

  Hej! Vet ni om det är okej att sälja en Hilti bultpistol som rekvisita till Warhammer-lajv etc.? Vad jag vet är den inte i bruksskick utan passar bättre som rekvisita. Den är ju också byggd så att det endast går att avfyra den ifall den är hårt tryckt mot en vägg. Man ska alltså inte kunna skjuta bult/spik rakt ut i luften även om man kan göra den brukbar igen. Men faller den under nån vapenlag eftersom den är gjord för att drivas av krutladdningar?

  Tacksam för svar ifall ni vet nåt om detta! Jag undrar också ifall ni vet om det skulle kunna finnas nåt intresse för en sån bultpistol bland era medlemmar för ett lajv exempelvis?

  Med vänliga hälsningar /Martin

×
×
 • Create New...