Gå till innehåll

Adam Jonsson

Medlem
 • Innehåll Antal

  16
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  1

Allt postat av Adam Jonsson

 1. (KÖPES)Spelpaketsboken aka Codex Mundana(EON)

  -> http://forum.sverok.se/index.php?/forum/30-köpessäljesbytes-övrigt/
 2. Hej! Söker hjälm/hjälmar av historisk förlaga kring 1200- 1300-tal. Letar primärt efter tunnhjälm eller "sugarloaf", men även andra hjälmar från tidsperioden kan vara intressant så länge de täcker ansiktet. Jag letar även efter en vadderad huva/coif av den typen som täcker hela huvudet och går ned över axlarna. Pris diskuteras utefter vad som erbjuds.
 3. Smaksätta drycker

  Salt fixar du ju med... salt Ibland har jag själv använt olika smaksättare för vodka (de där småflaskorna som brukar gå att hitta i vanliga mataffärer). Då går det att få tag i nästan vilka smaker du vill, allt från ananas till whisky.
 4. Bil till Eterna X

  Hej! Jag skall till Eternas "omstart" och åker i egen bil från Umeå. I skrivande stund är bilen för övrigt tom, så om bilplats önskas (tur-retur) så kan detta ordnas. Svara här eller i PM
 5. [Köpes] Mutant 2 regelbok osv.

  Jag kan möjligen skiljas från mitt. Var i landet bor du?
 6. Att hitta lajv 2018->

  http://spelkult.se/spelkalender/ Är det bara jag, eller finns det vara 6 utannonserade lajv för 2018?
 7. Att hitta lajv 2018->

  Jag har lajvat i över ett decennium (någonstans slutar man ändå att räkna åren) och har under denna tid sett hobbyn utvecklas. Oftast har utvecklingen lett till det bättre, men de senaste 5 åren har det pågått en allt snabbare regression. Lajvforumen har stendött allihopa. Många av de gamla lajvkalendrarna (bl.a. lajvnorr) har gått i graven, lajven annonseras inte längre öppet, föreningarna har ouppdaterade hemsidor och hänvisar oftast bara lite slentrianmässigt till någon typ av sluten facebooksida. Lajv som finns annonserade på kalendrar och med fräscha hemsidor tycks ändå kräva att deltagaren har en facebookanvändare för "att knyta kontakter mellan karaktärer och få information från arrangörer". Vad tusan är det som händer? Ibland har jag försökt få ut svar ur olika föreningar då deras stadgar och policydokument ofta innehåller stycken om att upprätthålla och underhålla forum, vilket sedan ignoreras. Dagens styrelser tycks vara av åsikten att stadgar inte är någonting att förhålla sig till och att det bara är jobbigt att svara på mail. "Kan vi inte ta detta över chatten istället" kan de säga utan att i sin tur hänvisa till vad för chatt de menar. Tillgängligheten har försvunnit, lajvgrupperna sluter sig och det går inte längre att hålla sig uppdaterad om vad som händer i hobbyn. Jag försökte för sakens skull skapa mig en FB-användare för att få tillgång till lajvgrupperna på Facebook, men detta går ju inte heller då den användare jag skapade istället avvisades då den upplevdes som falsk eller någonting eftersom att jag inte fyllt den med personlig information eller sålt ut halva min umgängeskrets. Vad gällande mina övriga hobbys så finns det fortfarande fullt av levande och aktiva forum, den absoluta majoriteten av dem har dessutom ökat i antal aktiva medlemmar de senaste 5 åren. Figurspel, airsoft, cosplay, brädspel, etc. etc. alla har dom fungerande forum. Vad är det för fel på lajvhobbyn? Vill arrangörer inte längre finnas tillgängliga för största möjliga antal?
 8. Hjälm 90

  Ursäkta sent svar. Om du kommit över den utan uppsåt så ska det inte vara någon fara. Kanske var den tidigare ägaren av huset aktiv i HV eller någon frivilligorganisation? I vilket fall är det därifrån de flesta hjälmarna (och mycket annat...) kommer på avvägar. Du behöver nog inte vara orolig för att bli anmäld för någnting om du tar kontakt med FM/HV/närmsta förläggning och förklarar läget. Exempelvis hörde jag på polishögskolan i Umeå om en man som köpt sig ett sommarhus (dödsbo) och hittade en packlår med kpist m/45 under golvet vid en renovering. Eftersom att han tog kontakt för att "återlämna" vapnen så behövde han inte oroa sig för vapenbrott. Tydligen så hade något övervintrat HV-befäl av den gamla skolan ägt stugan.
 9. Hjälm 90

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/salde-hjalm-pa-natet-nu-vantar-atal http://www.gp.se/nyheter/sverige/försvarsmakten-stulen-krigsmateriel-säljs-på-internet-1.1684088 Hjälmen räknas som krigsmateriel och får inte säljas omkring eller innehas av privatpersoner. Lämpligast är nog att du tar kontakt med närmaste förband och lämnar tillbaka den till försvaret. Detta för att du själv tekniskt sett redan bryter mot lagen i och med att du innehar den.
 10. Warhammer på Svenska

  Ursäkta om detta låter hårt, men vad är det du frågar efter egentligen? Ordlista över vad? Letar du efter ordböcker på svenska eller svensk-engelska ordlexikon? Enligt vad jag kan se så är Kajf ett företag som jobbat med översättningar sedan 2006 och baserat i Uppsala, Så jag antar att du är ute efter någonting annat än hjälp med svenskan.
 11. Mönster/Tygåtgång för gambeson/huva?

  Jag planerar att sy mig en vadderad huva stor nog för att gå ned över axlarna så att brynjehuvan slutar flänga och hänga löst. Vadderingen kommer dock att "bulla upp" tyget varvid det blir "kortare" ju mer stoppning jag använder. Och eftersom att omkretsen på mitt huvud inte riktigt vill ge med sig vill jag inte riskera att göra den för liten. Någon som har erfarenhet av detta och kan dela med sig av hur många procent extra vidd som kan behövas? Någon som sitter på ett bra mönster att utgå ifrån? //Adam
 12. Att hitta lajv 2018->

  +1 till att du bygger utanför det slutna FB. Avstod nyligen från att anmäla mig till ett lajv när jag insåg att alla IN-relationer skulle byggas via FB . Vad hände med arbetet att Lajv skulle vara tillgängligt och likvärdigt för alla? Jag hade tidigare en FB men gjorde ett förplanerat utträde i november (tvåårig förvarning så att ingen av mina kontakter skulle missa det hela). Jag kan dock inte låta bli att se det tragikomiska i mängden människor som hellre skulle använda ett alternativ till FB men aldrig får tummen ur att prova någonting nytt. En "Alla andra måste byta först"-attityd.
 13. Hmm...

  Reglerna säger att deltagare (och ledare) måste vara 13 år eller äldre, och jag tror att det gäller oavsett vilket studieförbund man tillhör/använder. Här har du en länk till studiefrämjandets regler: http://www.studieframjandet.se/Mojligheter-hos-oss/Starta-en-studiecirkel/Regler-for-studiecirklar/
×