Jump to content

HelenaG

Medlem
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Reputation Activity

 1. Like
  HelenaG got a reaction from Tjarls Metzmaa in Facebook - sida vs grupp   
  Sådär, nu har vi blivit med grupp! 

  Svealands facebook-grupp
  Vi skapade den sent igår så vi har inte riktigt fått ordning på alla texter än.
 2. Like
  HelenaG got a reaction from Tjarls Metzmaa in Motioner till årsmötet 2017   
  Jag vet inte om du höll dig uppdaterad med hur det gick på mötet men det var ett väldigt bra möte om än extremt långt.
  En ny styrelse kom på plats enligt valberedningens förslag. Vissa av motionerna röstades igenom och andra inte. Vissa motioner flyttades till nästa år för att inte belasta styrelsen mer än vad som kan hanteras på ett år. Det fanns även mycket som inte stod med i motionerna som var tvungen att fixas för att distriktet skulle fungera. Till exempel så finns extremt lite filer/papper sparade från de senaste åren. Vi lyckades leta reda på runt 10 digitala filer (har inte gått igenom alla pärmar i lokalen än så vet inte exakt vilka fysiska papper som finns), det mesta av de filerna är protokoll eller ansökningar som har kommit in. Tyvärr så har distriktet inte fungerat så bra på flera år.
  Nu har vi runt 50-60 dokument sparade i en google drive som är designad för en så smidig överlämnad som möjligt. Styrelsen har jobbat hela sommaren med att skriva ner och ta fram styrdokument, rutiner, checklista för en ny styrelse att bocka av, leta upp alla inlogg, uppdatera hemsidan, göra nya bidragsblanketter för de gamla var utdaterade, etc. Vi har också anställt en föreningskonsulent som jobbar 20% med distriktsfrågor. Styrelsen har även lyckats få igång arbetet runt Proud and Nerdy i år, och mycket mer.  2017 har blivit lite av Svealands nystart och vi ska absolut tacka Simon och Åb för det arbete de la ner innan årsmötet. Det sparade oss mycket huvudvärk och vi hade utan det kanske bara kommit hälften så långt i det arbete håller på med nu eftersom de första månaderna hade gått åt till att bara gå igenom gamla dokument och ekonomi. De gjorde ett otroligt grundläggande arbete som gav oss en kalasfin början att jobba vidare på.
  Nu börjar vi snart planera nästa årsmöte som inte kommer ligga i slutet på maj utan ganska tidigt nästa år så styrelsen 2018 får en riktigt bra start.  
×
×
 • Create New...