Gå till innehåll

All aktivitet

Detta flöde auto-uppdateras     

 1. Igår
 2. Hej, Tänkte jag provar min lycka i detta forum. Är intresserad av att köpa The Horned Rat-expansionen till brädspelet Chaos in the Old World. Om det finns någon som vill skilja sig från denna brädspelsexpansion, hör gärna av er med vilket pris ni hade tänkt er. Jag bor i Göteborgstrakten men har inga problem att köpa från hela Sverige. Mvh /Tomas
 3. Ticket to ride spelen?

  Om man jämför ticket med carcassonne. Vilket är bäst/roligast och varför?
 4. Senaste veckan
 5. 5.2: Ett förbund närmare varandra

  Min bakgrund till det resonemanget var att jag som ideell (ordförande i QueerNördarna) var huvudarrangör för alla Proud & Nerdy-aktiviteter i Stockholm och var i kontakt om det med både Distriktet och Förbundet. Mitt resonemang av behovet av ett starkt nätverk är att Proud & Nerdy är en av de få rikstäckande arrangemangen som görs av Sverok – och att hur det arrangeras varierar ganska stort. När jag som ideell tog på mig att arrangera Pride i Stockholm (på eget bevåg) fick jag från vissa att "prata med de här, de vet och kan hjälpa dig", samt hur det gått till tidigare år på arrangemang. I det såg jag både fallgropen – jag hade turen att lätt komma igång då jag hade direkt kontakt med personerna inom distriktet och förbundet för att komma igång, men för en som inte hade haft det hade det varit svårare att sätta igång. Men jag såg också potentialen i hur att bygga ett sådant nätverk skulle aktiviteterna och arrangemangen på Pride kunna bli ännu starkare i kommunikation och diskussioner mellan olika arrangörer. Förbundet anser dock den delen av motionen besvarad (då en sådan Facebook-grupp finns), vilket stämmer, så jag kommer behöva formulera om motionen ganska mycket. Jag kommer lägga fokus på att denna grupp behöver marknadsföras och till exempel ha ett digitalt och rikstäckande arrangörsmöte tidigt på året där de olika Pride-firanden diskuteras och de olika arrangörerna kan delta för att komma med idéer och diskutera.
 6. DnD i Södermanland?

  Hej Finns det fortfarande ett intresse att börja spela? Vänligen Jonathan
 7. Hej Tänkte ge ett försök även här att fullfölja min mutant 2089 samling, söker följande saker: Expansionmodul: Cyberzonen SVOT KRIM Äventyr: Drakens land Ypsilon 5
 8. Tidigare
 9. Missa inte en raritet! https://www.tradera.com/item/181201/295027913/projekt-j-a-s-universalaventyr-2-fran-lancelot-games-utgivet-1989
 10. Jag har nu endast kvar Sorcerers vs Lord Tusk, ny och oöppnad - 200 kr Har även ett kickstarter unikt Lightbringer Pack med unik karaktärsklass, 3 unika hjältar, 18 unika stora roaming monster, 5 unika artefakt kort och unik tärningspåse, samt ytterligare 20 figurer, crystal & lava tiles & Campaign som jag säljer för 800 kr.
 11. BU: Avskrivning av AG Kulturrådet

  BU: Avskrivning av AG Kulturrådet Skriven av: Tjarls Metzmaa Den 17-11-07 Bakgrund till beslutsunderlaget AG Kulturrådets sammankallande och jag har efter samtal kommit fram till att det bästa vore att lägga ner arbetsgruppen eftersom att den inte har någon verksamhet. Under det senaste året har ett par försök gjorts för att hitta sitt syfte och mening, men gruppen anser sig ha spelat ut sin roll för tillfället. Underlag http://infobank.sverok.se/styrdokument/ag-kulturradet-2017/ Förslag till beslut Jag yrkar… 1) ...att arbetsgruppen "AG Kulturrådet" inte längre anses som en arbetsgrupp hos Sverok. 2) ...att styrdokumentet för arbetsgruppen "AG Kulturrådet" inte längre anses som ett aktivt styrdokument.
 12. BU: Tolkning av §59

  BU: Definition av spelhobbyn Skriven av: Andreas Hallqvist (revisor), Lloyd Baltz (revisor) som författare till underlaget som läggs fram till styrelsen av Tjarls Metzmaa Den 17-09-22 Revisorernas text I rösträkningen för årets riksmötesombudsval noterade vi att vissa individer fått röster från avdelningar, men efter konsoliderad valsedel inte längre fick några poäng. I nuvarande system så leder detta till att de sorteras bort innan listan sammanställs. Men relevant paragraf i stadgarna säger (Vår markering): "§59 Valet förättas i två (2) valgrupper. Grupperna benämns enhetsgrupp och storleksgrupp. Samtliga personer som får röster läggs till i enhetsgruppen; de personer som fått 8 poäng på föreningens ursprungliga valsedel läggs även till storleksgruppen." Konkret har dessa fått röster, som “tagits bort”. Vår bedömning är att avsikten endast är att avdelningarnas poäng ska ges ut sammanräknat, inte att någon avdelnings röst ska strykas helt. De som fått röster från en avdelning som inte tagits med i en konsoliderad valsedel, och inte heller fått röster från någon annan förening, bör alltså ändå tas upp i poänglistan med 0 poäng. Konsekvensen av detta är att det tillkommer ytterligare reserver som fått röster, men inga poäng, i slutet av reservlistan. Alternativet är att göra som i dagsläget och stryka dessa som “fick inga röster” efter att poängen sammanräknats och de har 0 poäng." Tjarls text Revisorerna lyfter en viktig detalj som tyvärr gick förlorad under föregående års hopslagna förslag. Det är så det kan gå när många olika yrkanden ska landa i ett slutgiltigt resultat. Jag har lagt upp båda de yrkanden som revisorerna har formulerat, men förordar personligen Tjarls-1. Sannolikheten att detta kommer beröra någon är väldigt liten, men det känns bättre att den som har någons förtroende har en teoretisk möjlighet att bli ombud, än att de ska försvinna på teknikaliteter. Förslag till beslut Jag yrkar... 1) ...att förbundsstyrelsen gör stadgetolkningen: att även röster från avdelningar som efter konsolidering inte resulterat i några poäng för personen är “röster” i den mening §59 menar och därför kan göra att en person blir vald till ombudsersättare i poänglistan. 2) ...att förbundsstyrelsen gör stadgetolkningen: att endast röster som ger poäng (och 8-poängsröster för storleksgruppen) är “röster” i den mening §59 menar och därför inte kan göra att en person blir vald till ombudsersättare i poänglistan.
 13. Airsoft i Västervik!

  https://www.facebook.com/groups/114157865964260/ ^^
 14. Vi söker fler spelare i Örebro!

  Visst, Har frågat om jag får vara med.
 15. Scenariobiblioteket uppe!

  That I did. Planen var att göra en webbplats där alla skulle kunna ladda upp sina husregler, rollspelsscenarion, kompletta spel och egentligen vad som.
 16. Blood Bowl 2 spelare söker till svensk liga

  Hej, Ok - najs. Har funderat på att börja lira lite när jag får tummen och köper spelet. Men när jag väl gör det så vill man ju försöka vara med i något sådant här. Sounds fun.
 17. Rollspelssamling säljes

  Din länk verkar trasig, men du kanske redan har sålt av allt?
 18. OSCON XII

  Nu till helgen (4-6 November 2017) är det dags för den tolfte upplagan Oscon i Osby. Så om någon skulle hitta till forumet och råkar känna att YIKES jag hänger ju i dessa krokarna så kan man komma förbi och lira brädspel, lana och bara hänga och umgås med fellow gamers. Man hittar oss på www.oscon.nu
 19. Blood Bowl 2 spelare söker till svensk liga

  Hej Oliver Ligan har bytat namn och admins men samma gäng spelar nu i Pepeligan. Finnes på: https://m.facebook.com/groups/173027869910112
 20. Behöver t-shirt med tryck

  Vista Print överlag är rätt bra på mycket, men de är också rätt pricy kan jag tycka. Åtminstone för en förening. Mera är trevliga, bra kvalitet och snabba om det behövs, och med Sverok rabatten blir det rätt bra. Behöver man däremot lite On-Demand tishor som jag vet att vi i föreningen behöver ibland att sälja till medlemmar för att få in en extra slant så kan man titta på Printmotor i finland. Typ som Spreadshirt med bättre kvalitet. Typ samma prisklass.
 21. Scenariobiblioteket uppe!

  Detta är väldigt kul (tänk att jag inte hittat denna tråden förens nu) Är det inte någon gammal ent som sitter på alla äventyren som låg i scenariobanken så åtminstone en del av dessa kan hitta till denna nya portal? @Melin Satt inte du med detta en svängom?
 22. Airsoft i Västervik!

  Hej, Skoj med lite airsoft runt om i landet. Vad har ni för länk till er facebook så tänker jag att det blir lättare att hitta er.
 23. 5.2: Ett förbund närmare varandra

  Här skulle jag gärna vilja höra från motionsförfattaren för lite bakgrund till resonemanget. Håller med om att arrangerande tjänar på nätverk, men att det behovet skulle vara större för P&N-arrangemang än för annat skulle jag vilja ha lite bakgrund för.
 24. 5.1: Gals motion om utrustningsbidrag

  Detta är förmodligen sant, men det är också varför en förening borde vilja spendera sitt vanliga bidrag på låneutrustning. Det ger mer medlemmar, som ger mer nya bidragspengar och så kan man växa ännu mer. Grundtanken att ha utrustning är bra, och något föreningar borde fundera på. Särskilt som rekryteringsverktyg. Om det är värt att införa ett särskilt bidrag från förbundet lämnar jag osagt.
 25. Blood Bowl 2 spelare söker till svensk liga

  Skoj med en svensk liga i Blood Bowl, och ännu roligare att ni kört så länge som ni har gjort. Kan man hitta lite mer info om spelarna och deras backlogg alltid roligt att läsa
 26. Minecraft server

  Hej, Har du någon fullständig lista på moddar på en hemsida kanske? Jag känner många som spelar minecraft och ska tips dem om att kolla in denna.
 27. Fargrond – Webbaserat fantasyspel

  Hej, Ser faktiskt väldigt intressant och roligt ut, men har du lite mer info om det och kanske någon screenshot från när man är inloggad?
 1. Ladda in mer aktivitet
×